Komoly összefogás indult Edelényben a kastély bezárása ellen

Megosztás

Nagy a felháborodás és a tiltakozás Edelényben és vonzáskörzetében, semmiképpen nem akarják hagyni, hogy a kastély, illetve a benne levő ingóságok a szinte megszokott módon véletlenül magántulajdonba kerüljenek.

A Mi Hazánk semmiképpen sem szeretné engedni, hogy a kastély eladása után néhány kevésbé látható mellékúton járva az új tulajdonos ezt is a NER-nek játssza át és hirtelen magántulajdonná váljon az ingatlan és minden, ami benne van.

“Tiltakozunk az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély bezárása ellen!

A kastély új fenntartójával szemben elvárt követeléseink-Edelényi Kastélysziget | L’HUILLIER-COBURG KASTÉLY

1. A kastélyt nem zárhatja be sem a kormány, sem az esetleges új fenntartó!

2. Garantálja az elbocsátott alkalmazottak mihamarabbi visszavételét és folyamatos alkalmazását létszámcsökkentés nélkül.

3. Az új tulajdonos a kastélyban található bútorzatot, tárgyakat, festményeket, műkincseket érintetlenül hagyja a helyükön.

4. A kastély funkciója nem változik és a turizmusból befolyt adókat Edelény város részére fizeti meg, székhelyét Edelénybe jelenti be. Biztosítva ezzel a helyi és a környékbeli a turizmusból élő vendéglátó egységek bevételeit.

5. Az egresi városrészen található szegregált, lelakott a főút melletti épületeket (Szentpéteri út) saját költségén felszámolja együttműködve az önkormányzattal, ezzel is támogatva a pozitívabb megítélésű-megjelenésű városképünket.

6. A kis hidat felújítja és átadja a belváros felől a kastélyba sétálók részére.

7. A fenntartó garantálja a kastélypark ingyenes használatát a látogatók előtt, ezért díjat nem fizettet, ingyen és bérmentve engedélyezi a park használatát a mára már hagyománnyá vált

futóversenyek részére és garantálja a rendezvények lebonyolításának zavartalanságát.

8. A médiában TV-ben, rádióban vállalja a kastély reklámozását saját költségen.

Ajánljuk megfontolásra a fent említett pontokat Edelény város önkormányzatának érvényesítésre, jogi kidolgozásra és alkalmazásra, közösségünk érdekében.

Azért van minderre szükség, mert garanciát kell vállalnia a kormánynak arra, hogy öt, tíz vagy húsz év után sem lesz magántulajdon, kizárva a látogatókat, maximum a fenntartó változhat! A kastély funkciója nem változhat.

Ha már egyszer az állam esetleg át akarja adni új fenntartónak a kastélyunkat, legalább kapjunk valamit cserébe mi is.

A kérésünk érvényesítéséhez szükség lesz az aláírásgyűjtésre, mintegy véleménynyilvánításra. Viszont ehhez pártpolitikai nézetektől függetlenül mindenki, aki szeretné a fent említett pontokat érvényesíteni, alá kell írnia a petíciót!

Fogjunk össze! https://mihazank.hu/edelenyikastely/

Az edelényi lakosok soha nem mondanak le a Nemzeti örökségükről!

⭕️Kattintson a linkre, írja alá❗️A parlamentben fogjuk átadni.

Fogjunk össze!

https://mihazank.hu/edelenyikastely/

Minden tőlünk telhetőt megteszünk!”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek